Veelgestelde vragen

Deel via Facebook Deel via Facebook

Veelgestelde vragen

 

1. "Hoe plaats ik een advertentie?”

Nadat je je hebt geregistreerd en bent ingelogd kun je op Findyourbike heel eenvoudig een advertentie plaatsen. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

• Klik op de rode button rechtsboven met de tekst ‘advertentie plaatsen’.

• Geef aan om wat voor soort fiets het gaat en vul ook de rest van de fietsgegevens aan.

• Bedenk een sprekende titel en geef een duidelijke omschrijving van de fiets in de advertentietekst.

• Voeg één of meerdere afbeeldingen toe waarop de fiets duidelijk zichtbaar is.

• Geef aan welke verkoopmethode en prijstype je gebruikt en eventueel ook de prijs waar vanaf geïnteresseerden kunnen bieden.

• Vervolgens kun je nog een voorbeeld van de advertentie bekijken als je rechtsonder op de rode button met ‘Voorbeeld’ klikt.

• Als je tevreden bent over de advertentie, kun je hem direct online plaatsen. Hiervoor hoef je enkel te drukken op de rode button met ‘advertentie plaatsen’ linksonder. Daarna staat de advertentie meteen op de website.

 

2. "Hoe plaats ik een foto bij een advertentie?"

• Log in met je e-mailadres en wachtwoord.

• Ga via 'Mijn Findyourbike' rechtsboven in uw scherm naar 'Mijn Fietsen'.

• Klik in het overzicht onder acties op ‘Aanpassen’.

• Scroll naar de plek ‘foto’s’, klik op het hokje waar je de nieuwe foto wilt hebben en selecteer de foto. Je kunt maximaal 7 foto's toevoegen en maximaal 4 MB per foto.

• Wanneer je de wijzigingen wilt opslaan, scroll je naar beneden en druk je op ‘Advertentie opslaan’.

 

3. "Hoe wijzig ik een advertentie?"

Wanneer je een advertentie wilt wijzigen, dien je eerst ingelogd te zijn op Findyourbike.

• Ga via 'Mijn Findyourbike' rechtsboven in je scherm naar 'Mijn Fietsen'.

• Klik in het overzicht onder acties op ‘Aanpassen’. Je kunt nu de advertentie aanpassen.

• Vergeet niet na het doorvoeren van de wijzigingen de advertentie ook weer op te slaan! Dit doe je door onderaan te klikken op ‘Advertentie opslaan’.

 

4. "Hoe verwijder ik een advertentie?"

• Zorg ervoor dat je ingelogd bent. Ga via 'Mijn Findyourbike' rechtsboven in je scherm naar 'Mijn Fietsen'.

• Klik in het overzicht onder acties op ‘Verwijderen’.

• Als je meerdere advertenties wilt verwijderen, moet je dat ook op deze manier doen. Elke advertentie dient namelijk handmatig verwijderd te worden.

 

5. "Hoe maak ik een goede advertentie?"

Een advertentie plaatsen is heel gemakkelijk, maar het is natuurlijk ook de bedoeling dat je het product verkoopt tegen een goede prijs. Daarom is het belangrijk dat je een duidelijke en opvallende advertentie maakt die de bezoekers van Findyourbike aanspreekt. Hieronder kun je een aantal tips vinden die je kunnen helpen om een goede advertentie te maken:

1. Opvallende titel

Bedenk altijd een advertentietitel die de bezoeker aanspreekt en zorg ervoor dat de titel al een globaal beeld geeft van de fiets. Vermeld altijd het type fiets, het merk en eventueel belangrijke kenmerken.

2. Korte beschrijving

Op Findyourbike is het mogelijk om een advertentietekst bij de advertentie te plaatsen. Het is slim om hier gebruik van te maken, want je geeft de bezoeker zo meer informatie over de fiets. Vaak gaan bezoekers eerder tot aankoop over als er een korte beschrijving bij de advertentie staat. In een paar zinnen kun je een korte samenvatting geven over de fiets. Hierin kun je bijvoorbeeld beschrijven in welke staat de fiets is en welke bijzondere kenmerken er zijn. De advertentietekst wordt ook in de resultatenlijst onder de titel weergeven.

3. Duidelijke foto's

Vaak zegt een foto meer dan 1000 woorden. De kans op een snelle verkoop wordt door duidelijke foto’s vergroot. Plaats altijd in ieder geval één en het liefst meerdere foto’s bij een advertentie en zorg ervoor dat de fiets hierop duidelijk te zien is. De eerste foto wordt niet alleen bij je advertentie vertoond, maar ook in de resultatenlijst en in het overzicht met grote foto’s.

4. Reageer altijd

Het is fijn als je een reactie van iemand krijgt, dus probeer zelf ook altijd te reageren. Ook al kun je als koper of verkoper op dat moment niets met die persoon, het is maar een kleine moeite om iets van je te laten horen. En misschien heb je hier bij een volgende verkoop weer baat bij.

 

5. Onderzoek met wie je handelt

Het is mogelijk om op Findyourbike met één klik op de knop op een advertentie te reageren. Toch is het verstandig om altijd even te onderzoeken met wie je precies handelt, of je nu koper of verkoper bent. Je kunt de ander opbellen, controleren op social media of om adresgegevens vragen en deze controleren. Het is ook een goed idee om als koper het bankrekeningnummer van de verkoper te controleren voordat je geld overmaakt.

6. Verwijder advertenties op tijd

Verwijder je advertentie direct als je het product hebt verkocht. Zo voorkom je teleurstelling bij bezoekers die geïnteresseerd zijn in jouw product en je hoeft zelf minder tijd te besteden aan het doorlezen en beantwoorden van deze reacties.

 

6. "Wat moet ik doen als ik niet meer kan inloggen?"

Als je niet meer kunt inloggen op Mijn Findyourbike, heb je waarschijnlijk een verkeerd wachtwoord ingevoerd. Je kunt een nieuw wachtwoord instellen door de volgende stappen te volgen:

 

• Ga naar het inlogscherm en druk op de link "Wachtwoord vergeten".

• Voer je e-mailadres in en klik op de button ‘Versturen’. Je krijgt nu een e-mail van Findyourbike.

• Stel je wachtwoord opnieuw in door op de link in de e-mail te drukken en de stappen te volgen.

 

7. "Wat verstaat Findyourbike onder aanstootgevend materiaal?"

Onder aanstootgevend materiaal verstaat Findyourbike advertenties die gewelddadig, haatzaaiend, beledigend, offensief, discriminerend of propagerend materiaal bevatten. Het is ook niet toegestaan om aan te sporen tot rellen, terroristische propaganda of politieke, agressieve of racistische uitlatingen te doen. Advertenties met betrekking tot menselijke tragedies of natuurrampen vallen hier ook onder. In sommige gevallen hebben deze advertenties een aantoonbare historische, sociale of artistieke waarde en dan zijn ze wel toegestaan.

 

Findyourbike heeft het recht om advertenties te verwijderen in de volgende gevallen:

• Advertenties waarin aanstootgevend materiaal wordt gevraagd of aangeboden.

• Advertenties waarin aanstootgevend materiaal wordt gepropageerd of grafisch wordt weergeven.

• Findyourbike van mening is dat de advertentie ongepast of ongeschikt is.